3D in 2D panelne ograje


Panelne ograje, izdelane iz jeklenih (plastificiranih) žic, so najpogosteje iskane ograje pri nas, predvsem zaradi dobrega razmerja med funkcionalnostjo, nizko ceno in preprosto montažo. Poleg tega panelne ograje odlikuje dolga življenjska doba in nizki stroški (malo) vzdrževanja. In da, posamezne panele lahko preprosto zamenjamo.

Po drugi strani nudi manj zasebnosti, saj je precej odprta, lahko pa se dodajo lesene letvice. Panelne ograje so zato najbolj primerna izbira za ograjevanje parcele, teras, vrtcev, parkov, kmetij in pesjakov.

Ločimo 2D in 3D panelne ograje, kje so razlike izbokline ojačitev / jeklenih žic. 2D panelne ograje imajo torej ojačitve in so najpogostejša izbira kupcev ograj v Sloveniji. Panelne ograje si lahko omislite od 0,6 do 2,6 m višine.

Če je namen ograje fizična prepreka za nepovabljene goste (tudi živali) ali hišne ljubljenčke, kjer vam videz ni na prvem mestu in bolj gledate na ceno, je panelna ograja prava izbira.


za več informacij : info@onehome.si ali 070 600 974


WPC Ograje in talne obloge                          

WPC ograje so izdelane iz WPC stebrov in WPC ograjnih desk, ki so v vodoravni legi nameščene med WPC stebre. V kolikor želite popolnoma zaprto ograjno stranico, so na razpolago WPC ograjne deske z utorami, kjer se slednje  nalagajo ena na drugo. V enakem stilu lahko izdelajo tudi dvoriščna vrata, ki so lahko enokrilna, dvokrilna ali drsna vrata (na ročno odpiranje ali na avtomatizirano upravljanje).


Kontakt: info@onehome.si  ali  070 600 974            


WPC ograjne deske so izdelane iz mešanice PVC materialov (60%), katerim so dodana lesna vlakna (30%) ter ostale komponente, ki omogočajo večjo obstojnost v različnih vremenskih razmerah. WPC ograje so tako odporne na vse vremenske pojave: mraz, vročino, vodo , UV sončne žarke ter na številne živalske nepridiprave. Profili ne trohnijo, ne gnijejo, se ne razcepljajo in imajo naraven videz. WPC materiali ne potrebujejo skorajda nobenega vzdrževanja, čistimo jih samo z vodo.


WPC stebri in deske (priložena slika) so na voljo v sledečih barvah:

  • čokoladna,
  • antracit,
  • rjava (kavna barva),
  • rumena barva,
  • tropsko rjava,
  • bež.

 WPC ograje so primerne za zunanjo uporabo in sicer kot vrtne ograje, balkonske ali terasne ograje.


Ograjni elementi se lahko pričvrstijo na staro, že obstoječo konstrukcijo, npr. pri balkonskih ograjah, ali pa se WPC ograje v celoti izdelajo na novo. Prav tako se pri vrtnih ograjah lahko uporabijo že obstoječi stebri ali pa se v celoti izdela nova ograja, vključno z morebitnimi WPC ograjnimi stebrički.

Ograje so lahko izdelane v  klasični obliki ali pa se izdelajo v povsem modernem stilu. Stil ograje  je seveda odvisen od želja in potreb naročnika oz. okolice, kjer se bo ograja postavila. Ograjni profili iz WPC kompozita so izredno močni, kar omogoča večjo stabilnost ograje.


WPC ograje pričarajo edinstven pogled na vašo zunanjo okolico. Ne samo, da služijo kot varnostni element, lahko so kot dekoracija  vašemu domu in okolici. WPC ograje in vrata se lahko izdelajo v več različnih oblikah, prav tako se izdelajo po meri oz. po žeji naročnika.

Te ograje so lahko izdelane iz WPC ograjnih profilov in raznih zaključkov, lahko pa se postavijo v kombinaciji še z drugimi materiali,  kot je aluminij, ki se prašno barva po RAL-barvni lestvici.

V ponudbi imamo več različnih WPC ograjnih profilov – letvic, katere se med seboj razlikujejo po širini, debelini, obliki in ceni.

Poleg WPC ograj imamo v ponudbi tudi WPC profile in potrebne zaključke za izdelavo WPC tal (npr. WPC tla na terasi,…), WPC nadstreška – pergola.


ALU OGRAJE 

Ker je aluminij malce bolj mehak material (lahka, a močna kovina) je tukaj potrebnih nekaj več vmesnih stebrov. Dobra novica tega je, da s tem dosežemo trdnost podobno INOX ograjam. Druga razlika med ALU in INOX ograjami je, da se aluminijaste ograje vijačijo in sestavijo neposredno na lokaciji.

Prednost ALU ograje je v tem, da ne potrebuje vzdrževanja (obnove ali barvanja). Poleg tega so večinoma dobro odporne na vremenske in druge zunanje vplive, tudi na UV žarke. Podobno kot pri INOX je čiščenje z vodo povsem dovolj. Večina aluminijastih ograj ima 15-letno garancijo. Še ena prednost je, da niste omejeni kar se tiče dizajna oziroma izgleda ograje. Obstajajo tudi ALU ograje v imitaciji lesa in imitacije kovane ograje.

Če se boste odločili za ALU ograjo, niste omejeni glede barv (RAL lestvica).

Aluminijske ograje lahko uporabimo za ograditev vrta oz. dvorišča (tudi dvoriščna vrata) ter kot ALU balkonsko ograjo